Kunderservice, hverdage 9-17
+46 (0)411 - 55 87 25

Forside Opdag Skåne Pakke Rejs Herover Ophold Golf Begivenheder & Aktiviteter
Forside Opdag Skåne
Fakta om Skåne
Seværdigheder
Aktiviteter
Turistbureauer
Rejsetips

Book online

Indkøbskurv

» Betalings- og kreditkortsikkerhed
» Rejsebetingelser
» Spørgsmål og svar
Fornminnen
Rundt om i Skåne findes mange gravpladser, helleristninger og skibssætninger m.m. som er flere tusinde år gamle. Her er nogle eksempler:
Ales Stenar, Kåseberga
Ales stenar er 67 meter lang og 19 meter bred og er Sveriges største skibssætning. Stenene, der blev rejst for ca. 1400 år siden, udgør et imponerende syn lige dér, hvor jord, hav og himmel mødes.
Kongegraven i Kivik
Bronzealdergrav opdaget i 1748, beregnes at være 3.000 år gammel. Gravkiste med 8 heller. Er med sine 75 m i diameter Sveriges største, runde oldtidsgravplads. Guidede ture i sommerperioden.
Havängsdösen, Kivik
Havängsdösen er en gravplads fra tidlig stenalder og blev bygget for ca. 4.500 år siden. Den tilhører den ældste type af grave og er spektakulært beliggende ved Østersøen. Da den blev anvendt som gravplads, blev den dækket af omgivelsernes sandholdige jord.
Helleristninger i Järrestad
En af Skånes vigtigste helleristninger. Ristningerne er udført på en sydvendt skrænt og er lette at udskille og studere. Foruden ryttere, slanger, våbenbilleder udmærker Jærrestadsristningerne sig med mange billeder af fodsåler. Her findes ligeledes det dansende fuglemenneske, en anderledes og smukt formet, menneskelignende figur.
På skrænten nord for helleristningerne findes ligeledes tre lave gravhøje fra samme periode; bronzealderen.
Gudahagen, Näsum
Gudahagen i Näsum er et kvadratisk område, som formentlig oprindeligt bestod af 250 oprejste sten og stendynger. Oprindelse og funktion er ikke blevet fastlagt, men ifølge folketraditionen er Gudahagen en offerplads eller et hedensk tempel. Grave fra både jernalder og kristen tid har ligget her.
Gravområdet Stainabjär, Vinslöv
Et storslået gravområde med tre skibssætninger og 79 oprejste sten. Desuden findes en rund stensætning. Cirka 750 m længere mod Norra Ströö ligger Bröt-Anunds grav.
Vejbeskrivelse: Fra Hässleholm vej 21 mod Vinslöv. I Vinslöv, kør mod Norra Ströö. Gravområdet ligger langs vejen.
Helleristninger i Frännarp
Helleristningerne i Frännarp er unikke, idet den udgør den mest omfattende vognbilledfremstilling i landet. Ingen anden helleristning har en sådan mangfoldighed af vogntyper. Den beregnes til at være over 3.000 år gammel.
Kungshögen, Höllviken
Bronzealderhøj beliggende ved Sankt Hammars Skole. Ved udgravningerne i 1890 fandt man en keramikurne, hvor et hus var afbilledet i udsmykningen. Denne type af keramikurner var typiske syd for Alperne, hvilket antyder, at handelsespladsen i vikingetiden ved Foteviken har eksisteret i lang tid.
Klockaredösen i Södra Åkarp
Stenkammergrav fra tidlig stenalder, der består af en stor tagblok, en gavlblok og tre sideblokke.
© Nordic Travel AB - Webmaster: Magnus Ivarsson About Nordic Travel | Min side/ Log in | Oversigt